Nur Mahallesi’ne 60 dönümlük bölgenin en modern parkını inşa ediyoruz

Cizre Belediyemiz ilçedeki yeşil alan eksikliğini gidermek ve kente modern bir görünüm kazandırmak amacıyla Nur Mahallesi’ne 60 dönümlük bölgenin en modern ve çok amaçlı parkını inşa etme çalışmaları başlattı.

Cizre Belediyemiz ilçedeki yeşil alan eksikliğini gidermek ve kente modern bir görünüm kazandırmak amacıyla ilçenin dört bir yanında park inşa etme çalışmaları devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın mali desteğiyle Cizre ilçe Belediyemiz tarafından Nur Mahallesi Dicle Nehri kenarındaki 60 dönümlük alanda park yapım çalışması başlatıldı. Daha önce kum ocakları tarafından kullanılan ve nehir yatağının da tahrip edildiği alanı önce dolduran ve DSİ ile Belediyemiz ortaklaşa yaptığı çalışmayla önce bu alanın dere ıslah çalışması yapıldı. 6 metre yüksekliğinde yapılan taş tahkimatıyla Dicle Nehri’nin iç ıslahını sağlamak, su taşkınlıklarından korunmak, suyu ve toprağı fazla erozyona uğratmadan Dicle Nehri havzasının genişlemesini önlemek, Dicle Nehri’ni bir düzene koyup şehre güzel bir görünüm kazandırmak amacıyla önce Dere Islah çalışması kapsamında taş tahkimatı yapıldı ardından da alanda düzenleme çalışması yapıldı.

Bölgenin en modern parkını inşa çalışmaları başlatıldı

Yapılan taş tahkimatı ve düzenleme çalışmasının ardından Cizre Belediyemiz tarafından 60 dönümlük alanda park projesi hazırlandı. Hazırlanan proje çerçevesinde bölgenin en modern parkının inşası için çalışmalar başlatıldı. Aralıksız devam eden çalışmaların kısa bir süre içinde tamamlanmasıyla birlikte ilçedeki yeşil alanlara bir yenisi eklenecek ve insanların gezip dolaşabileceği, oturup dinlenebileceği yeni bir alan olacak.

‘Nur Mahallesi parkı kısa sürede halkın hizmetinde olacaktır’

Proje hakkında bilgi veren Cizre Belediye Başkanımız ve Kaymakam Sayın Ahmet ADANUR, Nur Mahallesi’nde yapılacak olan 60 dönümlük parkın bölgenin en modern parklarından biri olacağını belirterek, “İlçemizde yeşil alan eksikliğini gidermek ve vatandaşlarımızın oturup dinlenebilecekleri, gezip dolaşabilecekleri parkın çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte kısa bir süre içinde halkın hizmetine girecektir.”dedi.

‘Cizre halkımız yeni bir parka kavuşacaktır’

Nur Mahallesi’ndeki park yapımının tüm hızıyla devam ettiğinin altını çizen Sayın ADANUR, “Projesini hayata geçirmek için inşa çalışmalarının devam ettiği Nur Mahallesi Parkı’nda inşa çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte çocuk oyun alanları, koşu ve yürüyüş parkurları, sportif oyun alanları, yeşil alanlar, dinlenme alanları gibi çok amaçlı modern bir park yapıyoruz. Park inşa çalışmalarımız kısa bir süre içinde tamamlanacaktır ve başta Nur Mahallesi sakinleri olmak üzere bütün Cizre halkımız yeni bir parka kavuşacaktır.”diye ifade etti.