Mezbahane binamızda çevre düzenlemesi yapıldı

Belediyemiz tarafından yapımı tamamlanan Mezbahane binasının çevre düzenlemesine başlandı.

Kısa süre önce inşaatı tamamlanan ve bölgemizde yaşanan gelişmelerden kaynaklı olarak faaliyete geçilemeyen Mezbahane binasının çevre düzenlemesine başlandı. Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından binanın çevresinde kapsamlı yürütülen çalışmalarda bina etrafında parke taşı döşemesi, kaldırım, yol ve peyzaj çalışmaları ile çevre düzenlemesini çalışmaları yürütülüyor. Mezbahane binamız çevre düzenlemesinin bitmesiyle birlikte halkımızın hizmetine açılacaktır. Mezbahane binasının faaliyette girmesiyle birlikte etler; veteriner hekim kontrolünde ve hijyenik ortamda kesilecek olup, yerde kesimin yapılmadığı, monoray sistemli yeni mezbahane binamız, bölgenin en iyi mezbahanelerinden biri olma özelliği taşıyacaktır. Cudi  Mahallesi’nde 6 bin metrekare dönüm alana Bin 950 metrekare kapalı alan içinde  kurulmuş olan 150 hayvanı kesim kapasiteli modern mezbahane binasında, hayvan kesimleri veteriner hekim kontrolünde havada yapılacak, kesildikten sonra soğuk hava depolarında bekletilecek etler daha sonra hijyenik bir ortamda tüketime sunulacak.

‘Mezbahanemiz bütün bölgeye hitap edecektir’

Yeni Mezbahane binasının faaliyete geçmesiyle 50 yıl öncesine dayanan sağlıksız hayvan kesimine son verilecektir.  Mezbahane binasında bulunan monoray sistemi sayesinde etler yerle hiç temas etmeyecek. Tamamen havada kesim yapılacak. Etler güvenli ve sağlıklı bir şekilde evlere ulaşacak artık. Mezbahane binamız sayesinde kaçak kesimin de önüne geçebileceğiz. Mezbahanenin arıtma özelliği de mevcut olup kesimhanede atık suların arıtma tesisinde işlemden geçirildikten sonra nehir suyuna deşarj edilecek olup ilçemizden geçen Dicle Nehri’nin temiz tutulması planlanmaktadır.

Kesimhanenin yanısıra açık hayvan pazarı alanı da olan mezbahane binasında; veteriner, temizlik elemanları, idari memurlar ve kasaplar olmak üzere toplam 25 personel istihdam edilecek. Bölgeye de hitap edecek mezbahane binasında çevre ilçe ve beldelerden gelen hayvanların da kesimi yapılacak. İsteyen vatandaşlar da mezbahanede kesim yapabilecektir.