Düzenlediğimiz salıncak alanında çocuklar doyasıya eğlendi

Bayramlarda ‘Çıncilık’ adı verilen salıncakların kurulduğu alanda düzenleme ve yenileme çalışması başlatarak, bu alanı bayrama hazır getirerek çocukların doyasıya eğlenmesini sağladık.

Cizre Belediyemiz çocuklar için yepyeni bir projeyi hayata geçirdi. Yafes Mahallesi Nehir kenarında uzun yıllardan beridir bayramlarda ‘Çıncilık’ adı verilen salıncakların kurulduğu ve belli bir ücret karşılığında çocukların bindiği salıncak alanında Belediyemiz tarafından düzenleme ve yenileme çalışması başlatılarak, daha temiz, hijyenik, güvenli ve modern tarzda salıncaklar konularak bayrama hazır hale getirilerek çocukların doyasıya eğlenmesini sağladık. Konulan salıncaklar devamlı bir şekilde halkın hizmetinde olacaktır. 6 bin metrekarelik alanda alan düzenlemesi yapıldıktan sonra 800 metrekaresi sert zeminden yürüyüş yolu yapıldı ve diğer 5200 metrekaresi yeşil alan yapılarak ve salıncaklar da bu yeşil alanda kuruldu. Tamamlanan projeyle birlikte Cizreli çocuklar Ramazan Bayramı’nda daha güvenli, temiz, hijyenik ve ücretsiz bir şekilde modern salıncaklara ücretsiz bir şekilde binecektir.

Salıncak alanının yanında bulunan ağaçlık alanda da düzenleme çalışması yapılarak çocuklarını salıncak parka getiren aileler çocuklarını gölgelik ve temiz alanda beklerken, çocukları da güvenil bir ortamda salıncaklara binecek ve eğlenecekler.