Cizre’ye yeni parklar inşa ediyoruz

İlçedeki yeşil alan eksikliğini gidermek, halkın rahat bir ortamda yeşillikler içinde oturup dinlenecekleri alanlar oluşturmak ve ilçenin park ihtiyacını gidermek amacıyla Sur Mahallesi’nde 22 dönümlük alandaki park projemizi hayata geçirmek için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.

Cizre Belediyemiz ilçedeki yeşil alan eksikliğini gidermek, halkın yeşillikler içinde oturup dinlenecekleri alanlar oluşturmak ve ilçemizi modern kent görünümüne kavuşturmak amacıyla ilçenin birçok yerinde park yapımı için projeler geliştirdi. Kısa süre içinde hayata geçirilmesi beklenen bu park projelerinden biri ve en önemlisi de Sur Mahallesi’nde 170’inci ada 4 nolu parsel üzerinde bulunan 22 dönümlük alanda park çalışması başlatılmış durumda. Proje aşaması biten park çalışmasında Belediyemiz halkın daha rahat, huzur içinde dinlenebilecekleri, çocuklarıyla dolaşabilecekleri, aileleriyle günün yorgunluğunu atmak için gezip dolaşabileceği çok amaçlı bir parkı hayata geçirmek için çalışmalar başlatıldı. Şu anda yapım aşamasında olan park projesinde yeşil alanlar içinde çocuk oyun alanları, dinlenme alanları, yürüyüş alanları, araç park alanları, basketbol, tenis ve voleybol sahaları olmak üzere çok kapsamlı ve çok işlevli bir projeyi hayata geçirmek için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.

‘Yeşillikler içinde bir kent için projelerimizi hayata geçiriyoruz’

İlçedeki yeşil alan eksikliğini gidermek için çalışmalarını aralıksız sürdüren Belediyemiz yine Konak Mahallesi’ne de 4 adet park yapma çalışmasını sürdürüyor. İlçede yapılacak park ve yeşil alanlar hakkında bilgi veren Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürü Sait Yusuf Yağarcık, Cizre’de bu güne kadar yeşil alan konusunda eksik kaldığını belirterek, “Bizler Cizre Belediyesi olarak ilçemizdeki bu yeşil alan eksikliğini gidermek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Birçok proje geliştirdik. Şahin Tepe çevre yolunda 18 dönümlük alanı yeşillendirmek için çeşitli türden binlerce ağaç diktik.”dedi.

‘Kent ormanı yapıyoruz’

“Tek amacımız yeşillikler içinde bir kent oluşturmak ve halkımız için bol oksijenli bir çevre oluşturmaktır.”diyen Yağarcık, “Bu kapsamda yine Konak Mahallesi Dicle Nehri kenarında bulunan Finka bölgesinde de 50 dönümlük moloz dolu kumluk alanı yeşillendirmek için çalışmalar başlattık. Bu 50 dönümlük alanı kent ormanına dönüştürmek için on binlerce ağaç diktik ve orada özenle gerekli çalışmalar yürütülüyor. Birkaç yıl sonra diktiğimiz ağaçların büyümesiyle birlikte halkımız kent ormanına kavuşacak ve halkımızın gezip dolaşabilecekleri, piknik yapabilecekleri, aileleriyle dinlenebilecekleri, temiz, hijyenik ve yeşil alanlar oluşacaktır.”diye ifade etti.