Cizre’nin açık yağmurlama kanalında temizlik çalışması başlatıldı

Belediyemiz, kış ayları öncesi ilçedeki, 2 bin metre uzunluğundaki açık yağmurlama kanalında yıllık periyodik temizleme çalışması başlattı. Günlerdir devam eden temizleme çalışmasında kanalda yağmur sularıyla birlikte gelen ve kanalı tıkayan odun, taş, kum birikintileri, çöp gibi suyun akışını engelleyen ve etrafa kötü koku yayan çöpler temizleniliyor.

Çalışmalarına aralıksız devam eden Cizre İlçe Belediyemiz, kentin en büyük açık yağmurlama kanalında yıllık periyodik temizlik çalışması başlattı. Geçtiğimiz hafta başlayan çalışmalar bitme aşamasına gelirken, 2 bin metre uzunluğundaki açık yağmurlama kanalına yağmur ve kanalizasyon sularıyla birlikte gelip kanalı tıkayan ve etrafa kötü koku yayılmasına neden olan çöp, odun, taş, kum birikintileri, kanalizasyon ve lağım suları gibi suyun akışının önündeki bütün engeller yapılan çalışmayla temizlendi. Büyük bir titizlikle yapılan çalışmalar günlerce devam etti. Yapılan yoğun çalışma sonrası açık yağmurlama kanalı bitme aşamasına gelirken, çalışmalar sonucunda 2 bin metre uzunluğundaki açık yağmurlama kanalı tamamen temizlenecek, yağmur ve kanalizasyon suyunun rahat akması sağlanacaktır.

Yapılan çalışmaları yerinde denetleyen Cizre Belediyemiz Fen İşleri Müdürü Baki Sarıyıldız, Cizre’nin en büyük açık yağmurlama kanalında yıllık periyodik temizlemenin sona ermek üzere olduğunu belirterek, “Ekiplerimiz işçisiyle, iş makinalarıyla günlerce bu kanalda büyük bir emek harcayarak çalışma yaptı. Yağmur ve kanalizasyon sularıyla birlikte kanalda biriken, taş, odun, kum birikintileri ve çöpler suyun akışına engel oldukları gibi etrafa kötü kokuların da yayılmasına neden oluyordu. Bunun önüne geçmek için çalışmalar başlattık. Yapılan çalışmalarla birlikte ekiplerimiz yağmurlama kanalının tümünü temizlenmek üzeredir. Artık kışın yağmur suları etrafa zarar vermeden ve taşmadan daha rahat akacak ve aynı zamanda kötü kokular da yayılmayacak.”dedi.